Proste i pyszne ciasto dla amatorów kokosu i czekolady. Warstwa kokosowa jest niezwykle kremowa i rozpływa się w ustach. Jest tylko jedno "ale"- przechowujcie ciasto w lodówce, zanim zaczniecie je kroić. Ja tego nie zrobiłam bo miałam pełną lodówkę i dlatego tak brzydko mi się pokroiło.
Inspiracja- Anyżkowo.
Składniki (foremka 24*24cm):
- 3 jajka
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku
krem:
- 3 szklanki mleka
- 200 g kokosu
- 200 g masła lub margaryny
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 1/2 szklanki cukru
polewa:
- 100 g mlecznej czekolady
- 2 łyżki mleka
wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńKokosowo :):):) Chyba nie można tego nie lubić :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Może i ciasto wygląda smacznie, ale niestety już takie smaczne nie jest, nie polecam.
OdpowiedzUsuńkwestia gustu, kokos ma charakterystyczny smak i nie każdy go lubi
UsuńCiasto jest przepyszne :)!
OdpowiedzUsuń