Ciekawa alternatywa dla zwykłego mielonego. Doskonały sposób, aby przemycić dzieciom szpinak. Moja córeczka uwielbia takie kotleciki. Podaję je z buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty.
Składniki:
Składniki:
- 300 g mięsa mielonego
- 200 g szpinaku
- 1 jajko
- czerstwa bułka
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- pieprz
- sól
- bułka tarta do panierowania
- tłuszcz do smażenia
Szpinak podsmażyć na maśle, doprawić solą, pieprzem i ząbkiem czosnku. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do mięsa dodać ostudzony szpinak, jajko, bułkę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszać. Formować kulki, spłaszczać je i panierować w bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz