szaszłyk w kurczaku


Takie danie podpatrzyłam kiedyś na weselu. Można je  podać jako obiad lub  ciepłą kolację. Wygląda oryginalnie i ciekawie smakuje. Domownikom bardzo się podobało i smakowało.

Składniki:
dla 3 osób:


  • podwójna pierś z kurczaka
  • 6 małych pieczarek
  • kawałek żółtego sera
  • kawałek cukinii 
  • kawałek czerwonej papryki
  • bułka tarta
  • jajko
  • mąka
  • sól
  • ostra papryka
  • olej do głębokiego smażenia
Cukinię pokroić w plastry. Razem z pieczarkami lekko obgotować w osolonej wodzie. Ser pokroić w duże kostki. Paprykę pokroić w kawałki. Na patyczek od szaszłyka nadziewać pieczarki, ser, cukinię i paprykę. Pierś pokroić w plastry i lekko rozbić, najlepiej tak, żeby się nie potargała. Mięsem owijać szaszłyki. Przyprawić i opanierować w mące, jajku i bułce. Usmażyć na gorącym oleju. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz