Takie danie podpatrzyłam kiedyś na weselu. Można je podać jako obiad lub ciepłą kolację. Wygląda oryginalnie i ciekawie smakuje. Domownikom bardzo się podobało i smakowało.
Składniki:
dla 3 osób:
- podwójna pierś z kurczaka
- 6 małych pieczarek
- kawałek żółtego sera
- kawałek cukinii
- kawałek czerwonej papryki
- bułka tarta
- jajko
- mąka
- sól
- ostra papryka
- olej do głębokiego smażenia
Cukinię pokroić w plastry. Razem z pieczarkami lekko obgotować w osolonej wodzie. Ser pokroić w duże kostki. Paprykę pokroić w kawałki. Na patyczek od szaszłyka nadziewać pieczarki, ser, cukinię i paprykę. Pierś pokroić w plastry i lekko rozbić, najlepiej tak, żeby się nie potargała. Mięsem owijać szaszłyki. Przyprawić i opanierować w mące, jajku i bułce. Usmażyć na gorącym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz