zdrowa surówka z pestkami


Pełna witamin i zdrowych olei surówka z kapusty kiszonej. Wyraźna w smaku i soczysta. Doskonała jako dodatek do mięs, dobrze smakuje zwłaszcza z kotletem. 
Do jej przygotowania użyłam oleju ze słonecznika firmy Zielony Nurt. Jest doskonały do wszelkich surówek i sałatek na zimno. 

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 2 jabłka
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • garść pestek dyni
  • garść słonecznika
  • 4 łyżki oleju ze słonecznika Zielony Nurt
  • łyżeczka cukru
  • szczypta pieprzu
Jabłka i marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać olej, cukier i pieprz. Kapustę pokroić, jeśli jest w długich kawałkach. Pestki dyni odrobinę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem. Posypać zielonym koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz