Pełna witamin i zdrowych olei surówka z kapusty kiszonej. Wyraźna w smaku i soczysta. Doskonała jako dodatek do mięs, dobrze smakuje zwłaszcza z kotletem.
Do jej przygotowania użyłam oleju ze słonecznika firmy Zielony Nurt. Jest doskonały do wszelkich surówek i sałatek na zimno.
Składniki:
- 300 g kapusty kiszonej
- 2 jabłka
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- garść pestek dyni
- garść słonecznika
- 4 łyżki oleju ze słonecznika Zielony Nurt
- łyżeczka cukru
- szczypta pieprzu
Jabłka i marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać olej, cukier i pieprz. Kapustę pokroić, jeśli jest w długich kawałkach. Pestki dyni odrobinę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem. Posypać zielonym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz