Ciasto francuskie często ratuje mi życie, kiedy niespodziewanie potrzebuję na szybko coś upiec. Dlatego zawsze mam zamrożone kilka rolek. Przygotowanie takich ciastek zajmuje zaledwie kwadrans. Uwielbiam zapach pieczonego ciasta francuskiego i lubię kiedy jest dość mocno przypieczone.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 8 łyżek marmolady twardej
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1 rozmącone jajko
- cukier puder do posypania
Na mleku ugotować budyń z cukrem i wystudzić. Ciasto francuskie podzielić na 8 prostokątów. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce marmolady i budyniu. Zlepić przeciwległe rogi i posmarować ciastka jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będą złote. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Świetnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasto francuskie w każdej postaci... wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńwyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuń