siekane kotleciki rybne z brokułem


To mój sposób na wykorzystanie filetów rybnych. Jeśli znudziły Wam się panierowane filety, takie kotleciki siekane będą ciekawą odmianą. Doskonałe na piątkowy obiad. 

Składniki:

  • 4 filety z mintaja
  • 1 jajko
  • 1 mała czerstwa bułka
  • kilka różyczek brokuła
  • kilka gałązek koperku
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
Brokuła ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i drobno pokroić. Filety rybne drobno posiekać. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę, jajko, bułkę, brokuła i posiekany koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz