To mój sposób na wykorzystanie filetów rybnych. Jeśli znudziły Wam się panierowane filety, takie kotleciki siekane będą ciekawą odmianą. Doskonałe na piątkowy obiad.
Składniki:
- 4 filety z mintaja
 - 1 jajko
 - 1 mała czerstwa bułka
 - kilka różyczek brokuła
 - kilka gałązek koperku
 - pieprz
 - sól
 - bułka tarta
 - tłuszcz do smażenia
 
Brokuła ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i drobno pokroić. Filety rybne drobno posiekać. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę, jajko, bułkę, brokuła i posiekany koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz