To mój sposób na wykorzystanie filetów rybnych. Jeśli znudziły Wam się panierowane filety, takie kotleciki siekane będą ciekawą odmianą. Doskonałe na piątkowy obiad.
Składniki:
- 4 filety z mintaja
- 1 jajko
- 1 mała czerstwa bułka
- kilka różyczek brokuła
- kilka gałązek koperku
- pieprz
- sól
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
Brokuła ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i drobno pokroić. Filety rybne drobno posiekać. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę, jajko, bułkę, brokuła i posiekany koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz