zupa z mieszanki chińskiej


Z braku pomysłu powstają najlepsze przepisy. Tak było z tą zupą. Gęsta, pożywna,o charakterystycznym smaku, z dużą ilością warzyw. Można dodać do niej śmietanę lub przecier pomidorowy, jak kto woli. Robi się ją ekspresowo. 

Składniki:

  • 300 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 3 parówki
  • kość wędzona
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 łyżka śmietany
  • sól,pieprz
  • ziele angielskie i liście laurowe
  • ostra i słodka papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
Kość wędzoną zalać dwoma litrami wody, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować około kwadransa. Dodać mieszankę chińską i ryż, gotować aż warzywa będą miękkie. Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do zupy. Przyprawić czosnkiem i przyprawami. Zabielić do smaku. Podawać z pietruszką. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz