Z braku pomysłu powstają najlepsze przepisy. Tak było z tą zupą. Gęsta, pożywna,o charakterystycznym smaku, z dużą ilością warzyw. Można dodać do niej śmietanę lub przecier pomidorowy, jak kto woli. Robi się ją ekspresowo.
Składniki:
- 300 g mrożonej mieszanki chińskiej
- 3 parówki
- kość wędzona
- 1/2 szklanki ryżu
- 1 łyżka śmietany
- sól,pieprz
- ziele angielskie i liście laurowe
- ostra i słodka papryka
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
Kość wędzoną zalać dwoma litrami wody, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować około kwadransa. Dodać mieszankę chińską i ryż, gotować aż warzywa będą miękkie. Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do zupy. Przyprawić czosnkiem i przyprawami. Zabielić do smaku. Podawać z pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz