Dziś przedstawiam kolejny przepis na surówkę. Ta była dość pikantna i chrupiąca, czyli taka jak lubimy. Papryczki dodajcie ile chcecie, warto jej najpierw spróbować. Ja kupiłam ostatnio kilka i jedna nie była wcale ostra a druga piekielnie paliła. Więc użyjcie jej według własnego gustu, bo każdy lubi inaczej ostre.
Niedługo pojawi się jeszcze jeden przepis na surówkę, której próbowałam dziś u mamy a dziś polecam połączenie kapusty z kukurydzą i papryczkami pepperoni.
Składniki:
- 1/2 małej główki białej kapusty
- 1 marchewka
- 1/2 cebuli
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1/2 puszki kukurydzy
- papryczka pepperoni
- łyżka posiekanego koperku
- łyżka majonezu
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Kapustę i marchewkę drobno zetrzeć. Kapustę nasolić i odstawić na kwadrans a następnie odcisnąć. Kukurydzę odsączyć. Papryczkę pozbawić nasion i drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać. Majonez wymieszać z chrzanem, solą, cukrem i pieprzem. Wszystkie składniki razem wymieszać, na końcu dodając koperek. Surówka najlepiej smakuje po około godzinie, kiedy smaki się połączą.
Musi być pyszna, takie pikantne surówki są super;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń