W moim rodzinnym domu nie jadało się szpinaku, dlatego wierzyłam w mit, że szpinak jest blee. Za sprawą mojego męża zaczęłam go jeść i tak polubiłam, że teraz pojawia się u nas bardzo często. Takie roladki bardzo lubimy, bo są prostą odmianą zwykłego schabowego.
Składniki:
- 4 plastry schabu
- 300 g liści szpinaku (może być mrożony)
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła pieprz
- sól
- jajko, mąka, buła tarta
- tłuszcz do smażenia
Mięso rozbić tłuczkiem, najlepiej przez woreczek, żeby nie było dziur. Szpinak usmażyć na maśle, dodać starty czosnek i przyprawić. Wystudzić. Mięso natrzeć solą i pieprzem, nakładać szpinak i zwijać schab w roladki. Panierować w mące, jajku i bułce tartej i smażyć na złoto.
takie lubię:)
OdpowiedzUsuń