Kotlet z kurczaka na każdym chyba stole pojawia się bardzo często, najczęściej w klasycznej postaci. Dziś przedstawiam pomysł jak w łatwy sposób można nadać mu nowego, wyjątkowego smaku. Jak dla mnie taka wersja jest nawet smaczniejsza- mięso ma wyrazistszy smak a panierka jest chrupiąca, lekko słonawa i ma piękny złoty kolor.
Składniki:
- duży filet z kurczaka
- 1/2 paczki krakersów solonych
- 2 łyżki musztardy chrzanowej
- 1/2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- mąka
- tłuszcz do smażenia
Mięso opłukać, pokroić na płaty, każdy lekko rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Mleko wymieszać z musztardą. Mąkę przesiać na osobny talerz. Krakersy umieścić w woreczki i rozdrobnić je za pomocą wałka, przesypać na talerz. Mięso panierować w mące, następnie w mleku z musztardą a później w krakersach. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoto.
Zainspirował mnie ten przepis,muszę wykorzystać.Pozdrawiam i zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńNie stać Cię na sprzęt elektroniczny - laptopa, tableta itp.?
OdpowiedzUsuńLaptop za 3.2 zł, tablet za 11,16 zł - to już możliwe! Serwis z aukcjami daje taką możliwość!
Super zabawa, a przy okazji możesz zgarnąć modny sprzęt. Naprawdę polecam.
Link do serwisu:
http://tanieaukcje.com/p/f8ac9f69944411e491220025907bb422
Dzisiaj robię :D
OdpowiedzUsuńŚwietne!! Dziś testuję na obiad :)
OdpowiedzUsuńWygląda kosmicznie pysznie, czas na realizację! :)
OdpowiedzUsuń