drobiowe warkocze z grilla



Aromatyczne chude mięsko z kurczaka usmażone na grillu (na razie elektrycznym). W połączeniu z lekką surówką warzywną tworzy pełnowartościowy i zdrowy obiad lub kolację. 

Składniki:
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • słodka i ostra papryka
  • kolendra
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
Mięso pokroić na płaty, lekko rozbić a następnie pokroić na paski. Trzy kawałki mięsa spiąć z jednej strony wykałaczką i zapleść jak warkocze a na końcu także spiąć wykałaczką. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawami. Natrzeć mięso i odstawić na kilka godzin. Następnie usmażyć na grillu z obu stron na rumiano. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz