Kolejny przepis znaleziony w starych zapiskach. Jeśli lubicie kokosowe klimaty to ciasto będzie Wam na pewno smakowało.
* foremka 25*34 cm lub mniejsza
Składniki:
- 200 g cukru pudru
- 100 g masła
- 7 jajek
- 1 torebka budyniu waniliowego
- 250 g mielonego białego sera
- 200 g drobnego kokosu
- puszka brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe
Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie z żółtkami. Dodać budyń, kokos i ser, zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 40 minut. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Na cieście ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń