Tym razem coś dla wielbicieli porządnego, pikantnego kawałka mięsa. Dobrze zamarynowane mięso, upieczone w rękawie podałam z młodymi pieczonymi ziemniaczkami i surówką.
Składniki:
- kilogram żeberek wieprzowych
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- łyżka słodkiej papryki
- łyżeczka ostrej papryki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Mięso opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Miód, musztardę, ketchup, czosnek i przyprawy wymieszać. Natrzeć mięso, umieścić w rękawie do pieczenia i dokładnie zawiązać. Wstawić do lodówki na dobę. Zamarynowane mięso piec w 200*C godzinę, po tym czasie rozciąć worek i piec jeszcze kilka minut aż żeberka się zarumienią.
robiłam w takiej marynacie i są obłędne!!! :)
OdpowiedzUsuń