biszkoptowe babeczki z jeżynami


Szybki i prosty sposób na deser z letnim akcentem.

Składniki (8 sztuk):
  • 6 jajek
  • 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1/3 szklanki mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru
Z podanych składników wyrobić ciasto biszkoptowe. Foremki do tartaletek wysmarować masłem i obsypać mąką. Wylać do nich ciasto do 3/4 wysokości. Upiec na złoto.

  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie zagęstnika do śmietany
  • kubek jeżyn
Śmietankę ubić z cukrem i zagęstnikiem. Szprycą rozprowadzić na biszkoptach odwróconych dnem do góry. Ułożyć jeżyny. Można posypać cukrem pudrem. 




1 komentarz: