piątek, 12 czerwca 2015

filet zapiekany z camembertem


Mój mąż jest wielkim fanem filetów z kurczaka, najlepiej pieczonych w piekarniku, dlatego najczęściej jadamy je w takiej formie. Te z dodatkiem camemberta polecam na kolację z dodatkiem lekkiej surówki lub na obiad z frytkami i sałatką. 

Składniki:
  • duży filet z kurczaka
  • pomidor 
  • kilka liści szpinaku
  • 8 plasterków sera camembert
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju + do wysmarowania blaszki
  • zielona cebulka
Mięso podzielić na 4 płaty, nie rozbijać ich. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, solą, pieprzem i papryką. Natrzeć mięso i ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej olejem. Na każdy kawałek mięsa nałożyć liście szpinaku a następnie pomidora, oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu położyć po dwa plasterki sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 30 minut. Przed podaniem pospać posiekaną zieloną cebulką. 

1 komentarz:

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up