Pierwszy raz od dawna robiłam gofry. Wykorzystałam mrożone jagody, których mam jeszcze trochę. Przepis jest bardzo dobry i mimo, że moja gofrownica jest kiepska, gofry wyszły bardzo dobre.
Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
frużelina jagodowa:
- 300 g mrożonych jagód
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka żelatyny (pominęłam)
dodatkowo:
- bita śmietana
I po co Cie dodałam do obserwowanych. Kurcze ja nie mogę jeść tyle słodkiego no...a mam ciasto dyniowe (z innego bloga) w kolejce, a tu takie pyszności pokazujesz. Okrutnica ;-P
OdpowiedzUsuńuwielbiam się tak znęcać!! a tak na poważnie to polecam te gofry!
UsuńOj, gofry! Ale mi narobiłaś chętki!
OdpowiedzUsuńI teraz zazdroszczę gofrownicy, bo nie mam! Świetne te gofry i ta jagodowa frużelina...
OdpowiedzUsuńżałuj.... moja leżała wiele lat nieużywana, a teraz żałuję!
Usuńwyglądają bardzo smacznie ;D
OdpowiedzUsuńCos nie tak z przepisem,chyba sie pomylilas,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuńracja, miało być 2 łyżki cukru. Dzięki za czujność, pozdrawiam
Usuńa gdzie mąka?!!!
OdpowiedzUsuń