Szybki orzeźwiający deser dla dorosłych. Połączenie różowego wina z arbuzem i lekką śmietankową pianką cudownie ochłodzi w upalny dzień. Do przygotowania galaretki arbuzowej użyłam różowego półsłodkiego wina Celebro. Więcej o winie i możliwościach jego wykorzstania przeczytać możecie na stronie www.facebook.com/KlubCelebro
Składniki:
- 1 szklanka różowego półsłodkiego wina Celebro
- 1 plaster arbuza
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 łyżka cukru.
- 200 ml śmietanki kremówki
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 galaretka pomarańczowa
Stężałe desery wyłożyć na talerzyki odwracając pucharki do góry dnem i delikatnie zdjąć folię. Można posypać kokosem.
Ekstra wygląda! i ta winna galaretka - pychota!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://myszkagotuje.blogspot.com