Pyszna chrupiąca przekąska, najlepiej smakuje na ciepło z sosem czosnkowym.
na ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 125 g masła
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 30 g drożdży
na farsz:
- 500 g mrożonego szpinaku
- 100 g serka topionego
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
- czosnek wg. gustu
Mrożony szpinak umieścić w rondelku i wstawić na gaz. Mieszając gotować aż cała woda odparuje. Następnie dodać masło i nadal gotować. Dodać czosnek, przyprawy oraz serek i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. Wystudzić
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz