Prosty i szybki obiad z efektem łał! Pierś z kurczaka nadziana szynką i serem, do tego makaron i szpinak. Obiecałam sobie, że od nowego roku koniec z kotletami i będę bardziej kreatywna. Może nie jest to szczyt twórczości kulinarnej, ale było pysznie. Wszystkim bardzo smakowało.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 6 plastrów szynki
- 6 plastrów żółtego sera
- makaron
- 350 g mrożonego szpinaku
- 1 łyżka masła
- 100 g serka topionego bez dodatków
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól morka prowansalska
- czosnek
- pieprz czosnkowy
- wegeta
- chili
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Makaron ugotować.
Szpinak usmażyć na maśle, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Dodać serek topiony i dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę.
Pierś z kurczaka pokroić na plastry i rozbić. Posypać wegetą, chili i pieprzem czosnkowym. Na każdym kawałku położyć szynkę i ser, złożyć i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz