pstrąg pieczony z warzywami


Pstrąg to jedyna ryba, której nie lubię. Zrobiłam ją jednak pierwszy raz  na prośbę mojego męża. Bardzo mu smakowała, więc chyba mi wyszła:)

Składniki:

  • 2 wypatroszone pstrągi
  • 4 łyżki masła
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • biały pieprz
  • sól morka 
  • chilli
  • ziemniaki
  • 1 pomidor
  • 1 cytryna
  • tymianek
Kilka gałązek pietruszki odłożyć, resztę posiekać i wymieszać z masłem i czosnkiem. Ryby z zewnątrz i od środka natrzeć solą i pieprzem. Do środka włożyć masło. Ziemniaki podgotować przez około 15 minut, natrzeć tymiankiem i chilli. Rybę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem, obłożyć warzywami. Piec 20 minut w 180*C. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz