Pstrąg to jedyna ryba, której nie lubię. Zrobiłam ją jednak pierwszy raz na prośbę mojego męża. Bardzo mu smakowała, więc chyba mi wyszła:)
Składniki:
- 2 wypatroszone pstrągi
- 4 łyżki masła
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- biały pieprz
- sól morka
- chilli
- ziemniaki
- 1 pomidor
- 1 cytryna
- tymianek
Kilka gałązek pietruszki odłożyć, resztę posiekać i wymieszać z masłem i czosnkiem. Ryby z zewnątrz i od środka natrzeć solą i pieprzem. Do środka włożyć masło. Ziemniaki podgotować przez około 15 minut, natrzeć tymiankiem i chilli. Rybę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem, obłożyć warzywami. Piec 20 minut w 180*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz