Taki budyń to smak mojego dzieciństwa. Często taki przygotowywała moja mama. Teraz ja robię go dla córeczki, która uwielbia budyń. Latem zaprawiłam maliny z cukrem i są jak znalazł do budyniu. Doskonały na drugie śniadanie lub podwieczorek. Robi się go w kilka chwil, a smakuje wybornie.
Składniki:
- 500 ml mleka
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 2 łyżki cukru
- 1 mały słoiczek malin w cukrze
Budyń rozrobić z cukrem w połowie szklanki mleka i ugotować na reszcie mleka. Gorący przełożyć do pucharków, polać sokiem malinowym i ułożyć na wierzchu maliny. Można podać z biszkoptami.
pyszny deser:)
OdpowiedzUsuńCoś podobnego robimy na deser na bazie budyniu lub kisielu -
OdpowiedzUsuńczy taka sama receptura trudno powiedzieć
bo to tak bez przepisu -
Ale tak samo robi wrażenie- jak widok tego Pani cuda