Łatwy sposób na odmianę od tradycyjnego kotleta z piersi. Na pewno zasmakuje męskiej części, zwłaszcza, że zawiera w sobie dwie męskie rzeczy- piwo i mięso. Robi się je bardzo szybko, więc na niedzielny obiadek polecam.
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- 2 jajka
- 5-6 pieczarek
- 1/2 cebuli
- 3/4 szklanki mąki
- 100 -120 ml ciemnego piwa
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- koperek
Kurczaka pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na cebuli, wystudzić. Jajka wymieszać z piwem i przyprawami, dodać mąkę i czosnek. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki razem wymieszać i nakładać na rozgrzany olej. Smażyć powoli po kilka minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz