Doskonały dodatek do drugiego dania. Smaczna na ciepło i zimno. Czasem dodaję do niej grzyby, tym razem wersja bez.
Składniki:
- 1 duża marchewka
- 1/2 główki białej kapusty
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- sól
- biały pieprz
- 2 łyżki oleju
- ziele angielskie
- liść laurowy
- koperek
Kapustę zeszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do osolonej wody, dodać liścia laurowego, ziele i gotować około 10 minut. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju na złoto. Dodać odsączoną kapustę z marchewką. Czosnek drobno posiekać lub zetrzeć, dodać do kapusty, przyprawić solą i pieprzem, na koniec dodać koperek. Dusić kilka minut, aż kapusta będzie rumiana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz