Uwielbiam wątróbkę. Tą z królika szczególnie, bo jest bardzo delikatna. Wystarcz podsmażyć na cebulce i dodać ulubione przyprawy i mamy szybki obiad lub doskonałą kolację. Najczęściej dodaję kminek, tym razem dodałam czarnuszkę i wyszło jeszcze smaczniej i bardziej aromatycznie.
Składniki:
- wątróbka z królika
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- 1 łyżeczka czarnuszki
- sól
- pieprz
- 1 łyżka smalcu
- szczypiorek
Smalec rozgrzać, wrzucić cebulę pokrojoną w plastry a następnie wątróbkę. Obsmażyć z dwóch stron. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, na końcu posolić. Wątróbkę smażyć tak długo, w zależności tego jak mocno wysmażoną chcemy jeść. Ja nie lubię krwistej, dlatego wysmażam ją długo. Podaję z chlebem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz