wątróbka z królika z czarnuszką


Uwielbiam wątróbkę. Tą z królika szczególnie, bo jest bardzo delikatna. Wystarcz podsmażyć na cebulce i dodać ulubione przyprawy i mamy szybki obiad lub doskonałą kolację. Najczęściej dodaję kminek, tym razem dodałam czarnuszkę i wyszło jeszcze smaczniej i bardziej aromatycznie. 

Składniki:

  • wątróbka z królika
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka smalcu
  • szczypiorek
Smalec rozgrzać, wrzucić cebulę pokrojoną w plastry a następnie wątróbkę. Obsmażyć z dwóch stron. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek  i przyprawy, na końcu posolić. Wątróbkę  smażyć tak długo, w zależności tego jak mocno wysmażoną chcemy jeść. Ja nie lubię krwistej, dlatego wysmażam ją długo. Podaję z chlebem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz