mintaj pieczony ze szpinakiem i fetą


Zdrowe, lekkie danie z piekarnika. Idealne na obiad lub kolację. 

Składniki:

  • 4 filety z mintaja
  • 300 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 2 plasterki sera feta
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cytrynowy
Rybę ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek, sól i pieprz a na końcu śmietanę. Wyłożyć na rybę. Fetę pokroić w kosteczki i ułożyć na wierzchu szpinaku. Piec w 200*C około 20 minut. Podawać z ziemniakami i surówką lub pomidorkami.

1 komentarz:

  1. Jeśli fotografia przyciąga wzrok -to potrawa też jest smaczna-

    OdpowiedzUsuń