sałatka chrzanowa z mortadelą


























Szybka i tania sałatka. Dość ostra bo jej smak przełamałam dużą ilością chrzanu. 

Składniki:
  • 3/4 szklanki makaronu (użyłam małych zakręconych rureczek)
  • 150 g mortadeli w cienkich plasterkach
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 ogórki konserwowe
  • kawałek czerwonej papryki
  • kawałek żółtek papryki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ostrego chrzanu
  • sól
Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Mortadelę pokroić na kwadraciki. Kukurydzę i fasolę odsączyć. Papryki i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z chrzanem. Wszystkie składniki razem połączyć. Sałatka ta najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce. 



3 komentarze: