ciasteczka ze skórką kandyzowaną


Kruchutkie ciasteczka, takie na szybko ale idealne do popołudniowej herbatki.

Składniki:
  • 230 g mąki
  • 150 g masła
  • 70 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki startych migdałów
  • 2-3 łyżki skórki kandyzowanej z pomarańczy
Masło posiekać z mąką i cukrem pudrem. Dodać resztę składników, zagnieść. Ciasto owinąć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie szybko rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Foremką wycinać ciasteczka, układać na blaszce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut aż się zarumienią. 

4 komentarze:

  1. Ciasteczka wyglądają i pewnie są przepyszne, a jeszcze w kształcie serduszek to tym bardziej, brawo;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne do popołudniowej kawy!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja mam jeszcze trochę skórki, i się właśnie zastanawiam, co z nią zrobić... :)

    OdpowiedzUsuń