Trochę odmienione mielone, chude z drobiowego mięska, wzbogacone papryką i koperkiem. Polecam podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego drobiowego
- 1 jajko
- 2 łyżki kaszy manny
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 pęczka koperku
- bułka tarta
- biały pieprz
- sól
Mięso wymieszać z jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Koperek posiekać, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do mięsa i wymieszać. Z masy mięsnej formować wałeczki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni, najlepiej grillowej powoli na złoty kolor z każdej strony.
Fajny pomysł na inne kotlety :)
OdpowiedzUsuńProsty sposób i jaki pyszny efekt końcowy :o)
OdpowiedzUsuńPysznie, takie z gatunku bezpiecznych - bez udziwnień i zawsze wszystkim smakują.
OdpowiedzUsuńAle to musi smakować uhuhu! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń