drobiowe kebabczety z koperkiem



Trochę odmienione mielone, chude z drobiowego mięska, wzbogacone papryką i koperkiem. Polecam podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką.

Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego drobiowego 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 pęczka koperku
  • bułka tarta 
  • biały pieprz
  • sól
Mięso wymieszać z jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Koperek posiekać, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do mięsa i wymieszać. Z masy mięsnej formować wałeczki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni, najlepiej grillowej powoli na złoty kolor z każdej strony. 

4 komentarze:

  1. Fajny pomysł na inne kotlety :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosty sposób i jaki pyszny efekt końcowy :o)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie, takie z gatunku bezpiecznych - bez udziwnień i zawsze wszystkim smakują.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale to musi smakować uhuhu! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń