Szukając pomysłu na obiad wpadłam na pomysł połączenia mięsa mielonego z ciastem naleśnikowym. Dorzuciłam kilka dodatków i placuszki wyszły bardzo smaczne a do tego tanie i szybkie do zrobienia.
Składniki:
- 300 g mięsa mielonego
- 2 jajka
- 300 ml mleka
- 150 g mąki
- czerwona i żółta papryka
- mała ostra papryczka (można pominąć)
- 3 łyżki startej mozzarelli
- szczypiorek
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Papryki pokroić w kostkę, ostrą papryczkę w bardzo drobne kawałki. Jajka rozbełtać z mlekiem, dodać mąkę i wymieszać na gęste, gładkie ciasto bez grudek. Dodać mięso mielone, papryki, papryczkę, posiekany szczypiorek i mozzarellę. Przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzany olej kłaść po łyżce ciasta i smażyć powoli z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz