Danie rybne nie musi być nudne, z rybą można kombinować na wiele sposobów tak jak z kurczakiem. Tą wzbogaciłam porem, który nadał trochę ostrości i mozzarellą. Podałam je z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków i surówką colesław.
Składniki:
- 5 filetów rybnych
- 1 por (biała część)
- duża kulka mozzarelli
- łyżka masła
- jajko
- bułka tarta
- mąka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Pora pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle i doprawić pieprzem. Mozzarellę pokroić na plasterki. Rybę natrzeć solą i pieprzem. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Szybko obsmażyć na oleju na złoto. Przełożyć na blaszkę do pieczenia. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce pora i plasterek mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz