*foremka 25*34 cm
Składniki:
na masę serową:
- 1 kg sera na sernik z wiaderka
- 5 jajek
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 200 ml mleka zagęszczonego nie słodzonego (z kartonika, takie do kawki)
- 1 opakowanie galaretki rubinowej
dodatkowo:
- paczka okrągłych biszkoptów
- 4 łyżki powideł
- galaretka rubinowa
Biszkopty smarować powidłami i sklejać po dwa. Układać w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie i olej. Zmiksować. Biała ubić i delikatnie wmieszać do masy serowej. Wylać na biszkopty i piec w 170*C przez około 50 minut. Wystudzić.
Galaretki rozpuścić: jedną w 400 ml wrzątku, drugą w 125 ml wrzątku. Wystudzić.
Zimne mleczko ubić na pianę. Wlać 125 ml galaretki i zmiksować. Wylać na sernik. Kiedy zastygnie na wierzch wylać drugą galaretkę. Wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz