pomidory pod pierzynką



Pomidory pod pierzynką to chyba najszybsza i najtańsza przekąska imprezowa. Świetnie sprawdza się w sytuacji niespodziewanych gości bo składniki do jej przygotowania przeważnie zawsze mamy w lodówce. 

Składniki:

  • 1 kg pomidorów ( najlepiej malinowych)
  • duży kubek jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • łyżeczka cukru
  • 100 g żółtego sera w kawałku
  • zielona cebulka
Pomidory pokroić w grube plastry. Posypać pieprzem i posiekaną zieloną cebulką. Czosnek zetrzeć do jogurtu, dodać cukier, sól i pieprz. Wymieszać. Wylać na pomidory. Na wierzch zetrzeć żółty ser. Całość posypać posiekaną cebulką. Wierzch można udekorować pomidorkami koktajlowymi. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz