Ciasto do którego nie trzeba ani jaj ani masła. Nawet miksera nie trzeba, bo robi sie je trzepaczką w kilka chwil. Podobne do murzynka. Pysznie smakuje przełożone marmoladą różaną. Porcja na keksówke 10*20 cm
Składniki:
- 1 1/2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 3 łyzki kakao
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 6 łyżek oleju
- cukier waniliowy
- 1 łyżka octu
- 1 szklanka wody
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- marmolada różana
- cukier puder do posypania
wygląda mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
wyszło idealne!!! polecam wszystkim serdecznie!!!
OdpowiedzUsuń1 łyżka octu i 1 szklanka wody
OdpowiedzUsuńczy 1 łyżka octu LUB 1 szklanka wody?
i Szkalnka wody i łyżka octu, sorki za błąd, juz paprawiam.
UsuńDziękuję za odpowiedź ;-)
UsuńCiasto pyszne;)
Usuńcieszę się:)
UsuńNo to próbuje, chłopaki mają ochotę na ciasto czekoladowe a jaja zniknęły na śniadanie i tak trafiłam na Twój przepis... pachnie ładnie z piekarnika :-)
OdpowiedzUsuńEntomka, mam nadzieje, ze wyszło i że smakowało! pozdrawiam:|)
Usuńja nie dodałam czekolady, bo nie miałam i też wyszło :)
OdpowiedzUsuńA ja też nie dodałam czekolady ale za to dodałam na górze kokos mmmniam palce lizać, dodałam też olejek arakowy do ciasta:)
Usuńhej,
OdpowiedzUsuńbardzo podoba mi się twój blog, ale czcionka odstrasza :)
Oj tak :)
UsuńZa 20 minut zobaczę co to się tam wydarzy w moim piekarniku :)
OdpowiedzUsuńDodam że na surowo ciasto jest pyyyyyszne;)
mi nie wyszedł :(
OdpowiedzUsuńmi nie wyszło :(
OdpowiedzUsuńMmmm... dziś upiekłam i jest pyszne! Czekoladowe, wilgotne no i faktycznie ekspresowe w zrobieniu, nie przełożyłam marmoladą i nie posypywałam cukrem pudrem, bo takie samo mi pasuje :) Zaraz pewnie zniknie!
OdpowiedzUsuńWitam:-)bardzo interesujący przepis,lubie takie! Pozdrawiam:-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńSię pieczę 😉 czekam aż goście ocenią 😉
OdpowiedzUsuń