Kiedy kilka lat temu moja mama zaproponowała to ciasto stanowczym "blee" oznajmiłam, że w życiu nie zjem ciasta z majonezem. I to był błąd. Przekonałam się o tym dzisiaj, kiedy wyjęłam z pieca złotą i puszystą babkę. Chyba nigdy wcześniej nie widziałam i nie udało mi się zrobić bardziej lekkiego i puszystego ciasta. Rozpływa się w ustach, a majonez jest całkowicie niewyczuwalny. Polecam!
Składniki:
- 3 jajka
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki mąki tortowej
- 1 mały słoiczek majonezu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kakao
mały słoiczek majonezu to ile łyżek?
OdpowiedzUsuńOkoło 5 łyżek
UsuńRobię taką od lat, jest świetna bo długo zachowuje świeżość.
OdpowiedzUsuń