Uwielbiam wymyślać nowe potrawy i sama tworzyć przepisy. Staram się, aby codziennie na obiad było coś nowego i smacznego. Takie kotleciki z ryby ze szpinakiem są zdrowe i zawierają dużo cennych składników. Są dobrym sposobem, aby przemycić dziecku szpinak. Moje uwielbia szpinak i kotlecikami bardzo się zajadało.
Składniki:
- 5 mrożonych filetów z ryby (np. mintaj, dorsz,sola)
- 200 g mrożonego szpinaku
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerstwa bułka
- 1 jajko
- sól
- pieprz biały
- bułka tarta do panierowania
- tłuszcz do smażenia
Ryby i szpinak rozmrozić. Jeżeli w rybach jest dużo wody to należy ją odcisnąć. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Przestudzić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Rybę posiekać nożem na około centymetrowe kawałki. Dodać szpinak, bułkę, jajko i przyprawić solą i pieprzem. Formować niewielkie kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu powoli z obu stron.
czegos takiego bylo mi brak!!! dzieki wielkie!!!!!
OdpowiedzUsuńczegos takiego bylo mi trzeba !!! dzieki wielkie, nadniach robie
OdpowiedzUsuń