kotleciki rybne ze szpinakiem


Uwielbiam wymyślać nowe potrawy i sama tworzyć przepisy. Staram się, aby codziennie na obiad było coś nowego i smacznego. Takie kotleciki z ryby ze szpinakiem są zdrowe i zawierają dużo cennych składników. Są dobrym sposobem, aby przemycić dziecku szpinak. Moje uwielbia szpinak i kotlecikami bardzo się zajadało. 

Składniki:

  • 5 mrożonych filetów z ryby (np. mintaj, dorsz,sola)
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz biały
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
Ryby i szpinak rozmrozić. Jeżeli w rybach jest dużo wody to należy ją odcisnąć. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Przestudzić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Rybę posiekać nożem na około centymetrowe kawałki. Dodać szpinak, bułkę, jajko i przyprawić solą i pieprzem. Formować niewielkie kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu powoli z obu stron.

2 komentarze:

  1. czegos takiego bylo mi brak!!! dzieki wielkie!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. czegos takiego bylo mi trzeba !!! dzieki wielkie, nadniach robie

    OdpowiedzUsuń