Kolejny obiad, który zapakowałam mężowi do pracy. Tym razem kasza z wędzonym kurczakiem i wiosenną surówka z fetą. Smacznie, zdrowo kolorowo, a dodatkowo tanio i szybko.
Składniki:
- wędzone udko z kurczaka
- 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
- 1 czerwona cebula
- zielony ogórek
- czerwona papryka
- pomarańczowa papryka
- ser feta
- rzodkiewka
- zielona cebulka
- sól
- pieprz
- łyżka oleju
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Mięso z udka obrać, pokroić na małe kawałki. Cebule pokroić w kostkę, połowę zeszkilć na oleju. Dodac mięso i smażyć chwilę. wymieszać z kaszą. Warzywa i ser pokroić w kostkę, wymieszać z cebulą i posiekaną zieloną cebulką. Doprawić. Przełożyć do pudełka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz