Dziś andrzejki więc podaję propozycję na szybką przekąskę, którą można jeść na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym. Ciasto francuskie jest niezastąpione w mojej kuchni, zwłaszcza kiedy potrzebuję przygotować coś ekspresowo.
Składniki:
- arkusz ciasta francuskiego
- 1 kiełbasa
- 8-10 pieczarek
- po kawałku żółtej i czerwonej papryki
- cebula
- kilka plastrów żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- oregano
Cebulę posiekać, kiełbasę i pieczarki pokroić w półplasterki, papryki w kostkę. Wszystko to podsmażyć na oleju i przyprawić. Z ciasta wykroić koła odrobinę większe niż foremki na tartaletki. Foremki wysmarować olejem i wyłożyć ciastem Do każdej nałożyć nadzienie. Plasterki sera pokroić w paseczki i ułożyć kratkę na gniazdkach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż ciasto będzie złote.
Pięknie i smacznie wyglądają
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje rozdanie, już ostatnie dni!!!!
http://agnieszkatestuje.blogspot.com/2014/08/rozdanie-z-naturalne-kosmetyki-24.html
muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńZamiast kiełbasy dodałam kurczaka :) Przepyszne
OdpowiedzUsuń