Lekka i kolorowa sałatka doskonała jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań z grilla. A co najważniejsze- pyszna i pełna witamin.
Składniki:
- opakowanie "mix sałat z roszponką"
- kostka sera feta
- 2 łyżki czarnych oliwek
- kiść drobnych zielonych winogron
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 2 łyżeczki musztardy
- sok z 1/2 cytryny
- 4 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
Fetę pokroić w kostkę, papryki w niewielkie kawałki, oliwki na połówki. Musztardę, sok z cytryny i olej wymieszać. Dodać sól, cukier i pieprz. W misce układać sałaty na zmianę z pozostałymi składnikami. Tuż przed podaniem polać sosem.
jak wiosennie :)
OdpowiedzUsuń