Maluteńkie, kruchutkie ciasteczka są doskonałe na każdą okazję i bez okazji- tak po prostu do herbatki. Zawsze mam w szafce puszkę domowych ciasteczek na wpadek niespodziewanych gości a najczęściej są to właśnie rogaliki.
Składniki:
- 400 g mąki
- 100 g cukru pudru
- 200 g zimnego masła
- 2 żółtka gotowane
- 2 żółtka surowe
- łyżka cynamonu
Mąkę wymieszać z cynamonem i przesiać. Masło utrzeć, następnie dodać cukier puder a później żółtka. Zmiksować na gładkie ciasto. Schładzać je w lodówce przez godzinę. Następnie ręce oprószyć mąką i formować niewielkie rogaliki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 200*C około 10 minut.
Brakuje opisu i zdjęcia jak formowac te rogaliki
OdpowiedzUsuńMusiały pachnieć obłędnie :)
OdpowiedzUsuń