pasta rybna z prażoną cebulką


Uwielbiamy wszelakie pasty do pieczywa, zwłaszcza te rybne. Taka pasta ze świeżą bułką to najlepszy sposób na szybkie śniadanie, zwłaszcza, że możemy ją przygotować dzień wcześniej. Na blogu jest już kilka różnych przepisów na pasty kanapkowe ale ta wyszła chyba najsmaczniej ze wszystkich. A to za sprawą jednego małego dodatku- prażonej cebulki. Użyłam takiej jaką dodaje się do hot-dogów ale jeśli nie macie to możecie użyć zwykłej podsmażonej cebuli. Taka cebulka całkowicie zmienia smak zwykłej pasty a do tego jest  wspaniale chrupiąca. 

Składniki:
  • 1 wędzona makrela 
  • 2 kostki serka fromage z cebulą (po 100 g)
  • kilka rzodkiewek
  • łyżka majonezu
  • pieprz 
  • 3-4 łyżki prażonej cebulki
Makrelę przebrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Dodać serki, majonez i pieprz. Rozgnieść wszystko widelcem i dokładnie wymieszać. Rzodkiewki umyć i pokroić, razem z cebulką wmieszać do pasty. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz