środa, 24 września 2014

pałki pieczone w żurawinie


Aby mięsko było soczyste i aromatyczne zamarynowałam je na dobę w przyprawach i żurawinie. Dzięki temu szybciej się upiekło i było naprawdę pyszne. 

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka
  • 3 łyżki żurawiny do mięs (ze słoika)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • słodka i ostra papryka
  • szczypta curry
  • sól
  • pieprz
Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso, włożyć do zamykanej miski i wstawić na dobę do lodówki. Przed pieczeniem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec około godziny w 200*C. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up