Miałam nie publikować zaległego wpisu, ale skoro ciasteczka były dobre, to podzielę się przepisem.
Składniki:
- 375 g mąki
- 3 łyżki cukru
- 2 żółtka
- 225 margaryny
- cukier waniliowy
- 2-3 łyżki zimnej wody
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, podzielić na 4 części. Jedną pozostawić białą, do drugiej dodać kakao, do pozostałych barwniki spożywcze. wycinać serduszka w różnych kolorach i rozmiarach. Piec około 8 minut. Ostudzone polać polewą czekoladową, lub jeszcze przed pieczeniem ozdobic kolorowymi cukierkami.
ale ładne:) takie kolorowe i słodkie:) super!
OdpowiedzUsuńSuper ciastka. Mam zamiar je zrobić i już nie mogę się doczekać :)
OdpowiedzUsuńA ile czasu się je piecze i w jakiej temperaturze?
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, tylko w jakiej temperaturze. Nie zauważyłam tych 8 minut ;)
OdpowiedzUsuńpiekłam w 175*C ale mój piekarnik jest stary, więc musisz na wyczucie:)
OdpowiedzUsuń