Dziś mam dla Was kolejny przepis z wykorzystaniem serka Almette, w ramach konkursu trwającego na blogu do soboty. Przypominam tym, którzy się jeszcze nie zdecydowali lub jeszcze nie wiedzą, że z nadesłanych przepisów wybiorę cztery, których autorów zaproszę do Warszawy na wspólne gotowanie i walkę o nagrody. Szczegóły konkursu znajdziecie tutaj.
A pucharek, który prezentuję to wymarzony deser na lato. Lekki, niezbyt słodki, z dodatkiem sezonowych owoców. Kremowy i puszysty. A do tego łatwy i bardzo szybki do zrobienia.
Składniki na 3 porcje:
- 12 podłużnych biszkoptów
- opakowanie serka Almette Fruit wiśnia i żurawina
- 200 ml śmietanki kremówki
- 1/2 szklanki dżemu wiśniowego
- owoce: czereśnie, jagody, morele
- mleko do nasączenia biszkoptów
Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z serkiem. Biszkopty pokroić na połówki i nasączyć w mleku. Układać warstwami w pucharku najpierw biszkopty, później dżem, serek, owoce i tak do wyczerpania składników.
Pyszny deser powstał i taki kolorowy;)
OdpowiedzUsuń