Dziś mam dla Was kolejny przepis z wykorzystaniem serka Almette, w ramach konkursu trwającego na blogu do soboty. Przypominam tym, którzy się jeszcze nie zdecydowali lub jeszcze nie wiedzą, że z nadesłanych przepisów wybiorę cztery, których autorów zaproszę do Warszawy na wspólne gotowanie i walkę o nagrody. Szczegóły konkursu znajdziecie tutaj.
A pucharek, który prezentuję to wymarzony deser na lato. Lekki, niezbyt słodki, z dodatkiem sezonowych owoców. Kremowy i puszysty. A do tego łatwy i bardzo szybki do zrobienia.
Składniki na 3 porcje:
- 12 podłużnych biszkoptów
 - opakowanie serka Almette Fruit wiśnia i żurawina
 - 200 ml śmietanki kremówki
 - 1/2 szklanki dżemu wiśniowego
 - owoce: czereśnie, jagody, morele
 - mleko do nasączenia biszkoptów
 
Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z serkiem. Biszkopty pokroić na połówki i nasączyć w mleku. Układać warstwami w pucharku najpierw biszkopty, później dżem, serek, owoce i tak do wyczerpania składników.


Pyszny deser powstał i taki kolorowy;)
OdpowiedzUsuń